NU ONLINE: Onze vernieuwde OVERSEAS Webshop!

Verantwoord ondernemen

Ondernemen met gevoel

Bij Van Baal Textiles vinden we verantwoord ondernemen belangrijk. We hechten veel waarde aan goede werkomstandigheden voor onze mensen en kiezen onze grondstoffen zorgvuldig.

Goede arbeidsomstandigheden

Van Baal Textiles is aangesloten bij de Europese organisatie BSCI (Business Social Compliance Initiative) Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen van haar leden. In onze productielocaties in Nederland en Tunesië dragen we zorg voor goede werkomstandigheden, volgen we lokale en internationale regels omtrent loon en werktijden, is er recht op lidmaatschap van een vakbond en geen kinderarbeid.

Materialen en grondstoffen

We kiezen onze materialen en grondstoffen met zorg. Onze producten bevatten geen schadelijke stoffen. Zo is al het katoen dat we gebruiken honderd procent Oeko-Tex -gecertificeerd. We werken daarnaast alleen met gerecycled EPS voor de vulling. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de kwaliteit. Omdat er minder lucht in gerecycled EPS zit, blijft het volume beter behouden en gaat het product langer mee.